Gå til indholdet

Dine vareleverandører

Med vareleverandører i Nexus får du flere muligheder for at optimere dine indkøb, at registrere dine kostpriser og advisere dine kunder om din pipeline. Vareleverandører er en del af indkøbsordresystemet, der knytter sig til lagrets Advanced-mode.

En leverandør i Nexus er et firma med egenskab som leverandør, og er dermed slet ikke svær at oprette.

Firmaer i Nexus kan have tre mulige indstillinger i forhold til relationen til din virksomhed. Firmaet kan være

  • kunde
  • leverandør
  • begge dele

Indstil et firma til leverandør

Du indstiller dette i Admin-vinduet for firmaet i sektionen status. Firmaet oprettes på helt normal vis.

companystatus

Såfrem du har indstillet firmaet til "Leverandør" eller "Kunde og Leverandør" vil du allernederst i Admin-vinduet have følgende sektion for Leverandøregenskaber. Sektionen vises ikke for firmaer der er indstillet til Kunde (hvis du omstiller et eksisterende firma fra Kunde skal du trykke OK efter du har ændret indstilling og så redigere igen, for at ændringen slår igennem og du får nedenstående sektion frem).

supplier

Felterne gennemgås i artikel om Advanced Mode hvor du også kan læse om andre vigtige emner i relation til Advanced.

Er det nødvendigt at oprette brugere på et leverandør-firma?

Nej, ikke umiddelbart. Det skulle kun være hvis du vil give dine leverandører mulighed for at logge ind (med en kundes vilkår), og så hvordan deres produkter er præsenteret hos dig.

Du kan sagtens undlade at oprette en bruger på leverandør-firmaet.

Når leverandøren er oprettet kan der tilknyttes lagerprodukter

Når først firmaet er indstillet som leverandør, vil det være muligt at tilknytte leverandøren til lagerprodukter. Det sker med det såkaldte supplier-bånd, hvor også leverandørens pris og andet kan gemmes.

Når leverandøren er tilknyttet lagerpoduktet med supplier-båndet vil det, når du opretter en indkøbsordre, eller PO (forkortet fra "Purchase Order") fremgå at dette firma er en mulig leverandør.