Gå til indholdet

Introduktion til sider i Nexus

I Nexus opereres med et begreb kaldet SD-sider. "SD" står for Statisk/Dynamisk, og med det menes, at siderne dels kan indeholde statisk indhold, der er gemt på siden selv, ligesom at siden - når den indlæses - kan forespørge på andet og mere dynamisk indhold i Nexus.

SD-sider er hele præsentationslaget i Nexus. De står for alle websider uanset om de er til medarbejdere, kunder eller hele verden. Når du tildeler rettigheder til SD-siden bestemmer du hvem der potentielt må se indholdet, og med datoer styrer du hvornår indholdet er relevant. Med miljøvariabler kan du afvige fra standarderne i det valgte layout og meget andet.

Nexus er opbygget af en struktur af SD-sider. Strukturen opbygges og vedligeholdes i det såkaldte Sitetræ, der også visualiserer sidernes hierakiske struktur. På hver enkelt side foretager du en lang række valg, herunder hvilke brugergrupper siden skal publiceres til samt hvordan siden evt. skal indgå i navigationen i Nexus.

Det er det valgte layout for siden, som bestemmer om der skal hentes og vises dynamisk indhold. Det er også layoutet der bestemmer hvordan indholdet og siden som en helhed falder ind i præsentationen i Nexus.

Eksempler på SD-sider

En SD-side, der viser indkomne ordrer fra dine kunder, der jo hele tiden skifter, er et godt eksempel på dynamisk indhold. Sidens titel, og måske en kort vejledning til dine medarbejdere i hvordan ordrerne skal behandles, er sidens statiske indhold.

En SD-side, der viser dine produktnyheder har også dynamisk indhold, idet siden selv finder ud af hvilke produkter der er nye.

Der er rigtig mange muligheder for at tilpasse hvordan SD-siden og det valgte layout opfører sig. Hvordan SD-siden indgår i navigationen i Nexus opsættes kraftfuldt, men stadig på enkel og logisk vis.