Gå til indholdet

Ordrer fra uindloggede kunder

At tillade din Nexus at modtage ordrer fra kunder, der endnu ikke har en konto hos dig, åbner store muligheder for at hverve kunder der finder din virksomhed, på alle tider af døgnet. Der findes masser af værktøjer til at styre din risiko.

Der kan være flere årsager til at kunder ikke logger ind

Hvis din Nexus er opsat til at besøgende kan placere ordrer, uden at være logget ind, kan du fra tid til anden støde på følgende situationer:

 1. En ny ordre fra en eksisterende kunde, uden kunden var logget ind
 2. En ordre fra en ny kunde, der som en del af check-out processen har valgt ikke at oprette en konto
  1. Sådan opretter du lettest en kunde, direkte fra ordrevinduet
  2. Tilknyt ordren til den kunde du netop har oprettet
  3. Der er begrænsninger i dine muligheder hvis du undlader at oprette firma
 3. En ordre fra en ny kunde, der som en del af check-out processen har valgt at oprette en konto

I de følgende afsnit gennemgåes hvordan vi anbefaler at du håndterer hver situation.

En ny ordre fra en eksisterende kunde, uden kunden var logget ind

Nexus forsøger automatisk at hjælpe dig, ved at undersøge om kunden er kendt i forvejen. Der kigges på CVR-nummer, adresse, email-adresser mv. Findes der er et eller flere match vil Nexus foreslå tilknytning af ordren til et allerede oprettet firma når ordren åbnes. Denne proces er identisk med nedenstående gennemgang.

En ordre fra en ny kunde, der som en del af check-out processen har valgt ikke at oprette en konto

Brugerundersøgelser viser, at hvis der stilles krav om at oprette en konto ved check-out så falder 30-50% af alle potentielle købere fra i dette stadie. Det er derfor en rigtig god ide ikke at tvinge nye kunder til at oprette sig.

Nexus er i høj grad baseret på at dine kunder er oprettet med firma og brugere. Det skyldes, at der skal være en enhed at knytte sammen med priser, handelsvilkår (såsom betalingsbetingelser og evt. kreditrammer) samt en debitorkonto hvorfra både du og Nexus kan overvåge at din kundes handel holder sig inde for de aftalte rammer.

Det kan derfor give dig lidt udfordringer i Nexus hvis du eksempelvis ender med et give kredit på en faktura til en kunde der ikke er oprettet i Nexus. Nexus forhindrer dig ikke i at gøre det, men det anbefales at du istedet opretter en konto til din kunde. Det kan du heldigvis let selv klare, også uden at involvere kunden.

Sådan opretter du lettest en kunde, direkte fra ordrevinduet

Nexus hjælper dig

For ordrer, der tilgår Nexus uden at kunden var logget ind vil altid blive scannet for et muligt match med en eksisterende kunde - læs mere om den funktion i afsnittet herover "En ny ordre fra en eksisterende kunde, uden at kunden var logget ind"

Såfremt Nexus ikke kan findes et match med en eksisterende kunde vil det fremgå tydeligt flere steder:

 • I ordrelisterne vises det ved at firmanavn og brugernavn står med sitets tekstfarve, og dermed ikke er links til at redigere firmaet (for der er ikke noget firma) og der er intet link til at overtage brugeren (for der er ingen bruger).

 • Selve ordrevinduet advarer også, og vil vise en advarsel øverst: Ordre fra uindlogget kunde

Fra ordrevinduet kan du let oprette et nyt firma og en ny, tilknyttet bruger. Klik på “Opret firma” og alle kundedetaljer på ordren kopieres til et firma-oprettelsesvindue, der yderligere kombineres med presets fra Nexus firma-skabeloner som jeres standardvilkår er indstillet på. Under sektionen “Brugere” i firmaoprettelses-vinduet findes der et link til at oprette en bruger med de persondetaljer som ordren indeholder. Klik på dette link og gem den nye bruger. Gennemgå nu samtlige informationer og indstillinger på firmaet, så du er sikker på at alt er korrekt, og tryk “OK”.

Tilknyt ordren til den kunde du netop har oprettet

Kunden er nu oprettet i Nexus, uden at vide det, og ordrevinduet vil nu automatisk foreslå at knytte ordren sammen med det nye firma:

Knyt ordre til firma Tryk på “Knyt ordre til firma”, og situationen vil derefter være fuldstændig identisk med hvis kunden selv havde været logget ind da ordren blev lagt.

Nu findes der et firma, som den kommende faktura kan blive tilknyttet.

Hvis du gerne vil sende kunden et login til Nexus så er det meget let at gøre.

Følg op på nye kunder - de rummer alle mere potentiale

Langt de fleste kunder har isoleret set ikke noget imod at have en konto, slet ikke hvis der er en aftale om at yde kredit. Det er det uoverskuelige i, at skulle huske endnu et password, og at kunden måske ikke er helt sikker på dig som leverandør endnu, der gør at der for en dels vedkommende eksisterer en modvilje mod at oprette sig i bestillingsøjeblikket.

De fleste kunder vil reagere positivt på et opkald eller en personlig email, der takker for ordren. Ved den lejlighed kan du oplyse, at du allerede har oprettet en konto til kunden, men samtidig sige at hvis de foretrækker bare at lægge kommende ordrer uden at være logget ind, så kan de sagtens gøre det - og at I nok skal styre det i jeres ende.

Hvis en løbende samhandel etableres, og det er åbenlyst at kunden kunne have gavn af muligheden for selvbetjening er det jo let for dig at sige “Skal jeg ikke lige få oprettet et login til dig?” - også selvom du faktisk allerede havde oprettet alt til kunden.

Vær særlig opmærksom hvis du modtager online betalinger i din Nexus

For en ordre, der betales med betalingskort online i Nexus kan du registrere alle betalinger på selve ordren, til forskel fra at registrere betalinger op mod fakturaer. Der er derfor ikke det samme behov for at du opretter kunden hvis jeres aftale er at der betales online ved bestilling.

Der er begrænsninger i dine muligheder hvis du undlader at oprette firma

Fordi der er så mange funktioner i Nexus der knytter sig til brugere såvel som firmaer anbefaler vi som udgangspunkt at du opretter firma og bruger. Undlader du at gøre det skal du være særligt opmærksom på følgende potentielle begrænsninger:

 • Du risikerer at kunden får varer på kredit de ikke burde have haft, fordi der ingen kreditkontrol er (intet firma at kontrollere saldo mod kreditramme på)

 • Du kan ikke betalingsmodtage fakturaen i Nexus, fordi der er ingen konto er at udligne den over.

 • Der er ingen muligheder for at anføre favoritprodukter fordi der ingen bruger er.

 • Ordre og faktura vil være "horeunger" i Nexus, og lader sig langt sværere fremsøge.

Ovenstående er blot nogle af de vigtigste begrænsninger.

En ordre fra en ny kunde, der som en del af check-out processen har valgt at oprette en konto

Når en ny kunde vælger at opretter en konto vil ordren være meget enkel at behandle for dig.

Alle vilkår som kunden får kommer fra de indstillinger der findes på firmaet-skabelon der blev anvendt.

Det er vores anbefaling at du er forsigtig med at give kredit til kunder du ikke kender, og at firma-skabelonen er indstillet til forudbetaling, betaling af ordre online med kreditkort, eller en af de andre indstillinger der sikrer dig betaling før varene skifter hænder.

Husk også på, at en ny kunde der vælger at oprette en konto ofte har til hensigt at handle igen. Din opfølgning kan få betydning for kvaliteten af relationen til din kunde.