Gå til indholdet

Sådan opretter du en kunde

For at oprette en ny kunde skal du starte med at oprette et firma. Et firma er den juridiske enhed som du samhandler med, og er den debitorkonto i Nexus som ordrer og fakturaer knyttes til. Det er på firmaet at du indstiller de vilkår som skal regulere de væsentligste aspekter af samhandlen, eksempelvis betalingsbetingelser, kreditgrænser, betalingsfrister, prisniveau med mere.

Som en del af firmaoprettelsen skal der også oprettes en eller flere brugere, som kan agere på vegne af firmaet. Brugere kan kun være med i ét firma ad gangen.

Start med at oprette et firma

Du opretter et firma her: Administration - Kunder - Opret - Nyt firma. Du opretter brugeren som en del af firmaoprettelsen.

Følgende felter er kraftigt anbefalet at udfylde

Udfyld altid så mange felter som du overhovedet kan med information om din kunde. Mere er bedre end mindre.

De følgende felter bør du altid udfylde. Ved at pege på spørgsmålstegnet ud for ethvert felt kan du få en kort forklaring på anvendelse og effekt.

CVR-nummer

 • For at der aldrig er tvivl om hvilket firma du handler med, samt af forskellige årsager relateret til moms, bør du altid registrere din kundes CVR-nummer.

Firmanummer

 • Tildel din kunde et kundenummer, der er sigende for både dig og din kunde. Kundens hoved-telefonnummer er oplagt.

Status

 • Status anfører, om der er tændt for dette firma. Enabled betyder at firmaet er aktiv, og potentielt kan handle, hvor disabled er deaktiveret og med henblik på at bremse og forhindre samhandel.

Opret bruger og tilknyt firma

 • Fra sektionen Brugere, klik på opret bruger. Hvis Nexus er indstillet korrekt kan du fokusere på at fastholde detaljer om brugeren. Som brugernavn anbefales altid at anvende noget unikt, såsom emailadresse eller mobilnummer. Tryk OK på brugeroprettelsesvinduet og fortsæt med firmaoprettelsen.

Bogholderi

 • Gode kontaktdetaljer til firmaet bogholderi giver mere træfsikker levering af digitale fakturaer, ordrer samt ofte mere rettidige betalinger. Udfyld helst med både navn, telefonnummer og email.

Branche og priser

 • Du bør tildele din kunde et prisniveau som handel i udgangspunktet skal foregå på. Selvom du har til hensigt at give din kunde permanente specialpriser på nogle eller alle produkter er det dog altid en god ide at have et prisniveau at falde tilbage på.

Betalingsbetalingelser

 • Ved valg af en betingelse der udløser kredit, er det vigtigt at få indtastet en beløbsgrænse for den kreditrisiko du vil acceptere for kunden i sektionen Kreditsituation.
 • Tag også stilling til hvilken primær betalingsmetode som din kunde skal anvende.

Kreditsituation

 • Anvend kreditstatus til at anføre hvor kunden befinder sig i godkendelsesprocessen for at opnå kredit.
 • Anvender I et kreditforsikringsselskab til at sikre jer mod tab på debitorer så skal du udfylde aftalenummeret for denne specifikke kunde i feltet “Kreditaftalenummer” og det beløb som forsikringsselskabet maksimalt accepterer som risiko på denne kunde.
 • I har mulighed for selv at tage en kreditrisiko på kunden, der ligger udover en evt. maksimum der er fastsat af jeres kreditforsikringsselskab. Summerne i “Forsikret kreditmaksimum” og “IKKE-forsikret kreditmaksimum” slås dermed sammen af Nexus til ét samlet kreditmaksimum.
 • Anvender I ikke kreditforsikring spiller det ingen rolle hvilket af de to felter I anvender til at indtaste kreditmaksimum.

Tryk OK og gem dine indtastninger

Du kan bruge enhver OK-knap i vinduet. Der er mange for at du ikke skal scrolle for at komme videre.