Gå til indholdet

Oversigt over miljøvariabler til SD-sider

Med miljøvariabler kan du tilpasse og konfigere en SD-side og layoutet til at opføre sig som du ønsker. I denne artikel vil du få et overblik over nogle af miljøvariabler du kan anvende, samt princippet for hvordan de virker. Du skal være opmærksom på, at ikke alle miljøvariabler vil have effekt på alle layouts.

Hvad er en miljøvariabel?

Den mest enkle forklaring er at det er en lokal indstilling for et givent element - eksempelvis en SD-side. I Nexus bruges miljøvariabler også på produkter, kategorier, firmaer m.m.

Miljøvariabler vedligeholdes i et felt til formålet i Admin-vinduet og er læsbare. I feltet kan der være mange miljøvariabler. Systemet er opbygget på denne måde for at være let og fleksibelt og for at det er ekstremt hurtigt at trylle et bestemt resultat frem lokalt.

Kom igang: Skjul forfatter og publiceringsdato

De fleste layouts i Nexus viser i standard SD-sidens forfatter og publiceringsdato. På interne sider, eksempelvis ordrelister, er det sjældent vigtigt at se, at det var administrator der på et eller andet tidspunkt oprettede den pågældende side.

Med miljøvariabler kan du fjerne visningen af forfatter såvel som publiceringsdatoen.

Hvis du i Admin-vinduet for SD-siden, i feltet "Miljøvariabler" eller "Environment" hvis dit sprog er indstillet til engelsk, udfylder med følgende to linjer:

1
2
HideAuthor = on
HideDate = on

Så vil Nexus forstå, at du ønsker at skjule information om forfatter og publiceringsdato. Disse til miljøvariabler kan du naturligvis også bruge på kundevendte SD-sider.

Kontakt Raymeon Support for flere miljøvariabler

Står du med en specifik udfordring så kontakt vores Support - der er sikkert en variabel på lager der kan hjælpe dig.