Gå til indholdet

Sitetræet - administration af strukturen i Nexus

sitetree

I Sitetræet har du dit overblik over sidestrukturen i Nexus. Du kan let udbygge eller forandre strukturen, styre navigationen rundt i Nexus, samt dine kunders og medarbejderes adgang til bestemte sider.

Hierakisk opbygning af sidestrukturen

Strukturen i Nexus består på rod-niveau som minimum af en forside og en rodside til sidestrukturen. Du kan uden videre oprette flere forsider, der imødekommer besøgende med afsæt i rettigheder, sådan at du eksempelvis kan have forskellige forsider til medarbejdere, til indloggede kunder og til besøgende der endnu ikke er logget ind.

Har du ønsker om at anvende udbygget footer, eksempelvis med kontaktinformation, udvalgte dybe links til eksempelvis handelsbetingelser eller lignende vil det være oplagt at oprette en separat rodside til en footer-struktur.

Forstå Sitetræets opbygning

Strukturen i Sitetræet kan anskues som en folderstruktur i et filsystem, og hver SD-side som en fil. SD-siden kan redigeres hvor den er lagret, alternativt flyttes eller kopieres rundt i træet. Dette hieraki tilfører den nødvendige dybde til navigationen og systemets opbygning for maksimal brugervenlighed.

sitetree

 • Siden "General frontpage" er i ovenstående eksempel den eneste forside, og vil tage imod samtlige besøgende uanset rettigheder.
 • Siden "Structure root" indeholder tre undersider: Administration (der er udfoldet og viser flere undersider), My trading som er henvendt til indloggede kunder, og siden "New products" der dynamisk vil vise de nyeste produkter i Nexus.
 • Når der venstreklikkes på en SD-side vises sidens egenskaber i venstre panel i Sitetræet

Et + tegn indikerer at der findes undersider, og et klik på plusset åbner grenen i træet, og plusset skifter til et minus, der har modsatte funktion.

Højrekliks-menu på individuel SD-side

sitetree

 • Højreklikkes der på en SD-side i Sitetræet giver Nexus adgang til en række direkte handlinger:
  • Ny SD-side opretter en ny side under den markerede side.
  • Rediger åbner SD-sidens administrationsvindue
  • Slet fjerner siden fra Sitetræet, men sletningen er ikke permanent, idet strukturen i Nexus generelt er ikke-destruktiv. En slettet side vil dermed kunne gendannes fra papirkurven "Recycled" der er nederste folder i Sitetræet.
  • Flyt klargører siden til at blive flyttet til en anden gren i Sitetræet. Siden flytter sig først ved indsættelse
  • Kopier klargører siden til at blive kopieret til en anden gren i Sitetræet.
  • Sæt ind er kun aktiv når der er foretaget en "Flyt" eller "Kopier" handling forinden
  • Importer og Eksporter understøtter at hele grene af Sitetræet kan transporteres som tekstfiler og anvendes typisk i forbindelse med support og opsætning.
  • Vis åbner den valgte side, og har primært til formål at fungere som genvej til et specifikt sted i Nexus.

Kobling mellem Sitetræ og navigation i Nexus

Du kan på den enkelte SD-side meget præcist indstille hvordan siden indgår i navigationen rundt i Nexus.